Πονάω ρε, πονάω…

Του Αντώνη Σπανουδάκη

Εχθές βρισκόμουν στην Νέα Σμύρνη. Είχα στείλει 6 που λέτε, φορούσα την μασκούλα μου, και έκανα την μοναδική βόλτα που μου επιτρέπει ακόμη η κυβέρνηση. Ξαφνικά, βλέπω την ομάδα ΔΙΑΣ να εμφανίζεται από το πουθενά. Το μυαλό μου ξεκινάει να λειτουργεί απευθείας, οπότε λέω από μέσα μου: «Εντάξει, μάσκα έχω, μήνυμα έχω στείλει, ταυτότητα κρατάω, δεν έχω κάτι να φοβηθώ. Οι μπαχαλάκηδες αριστεροί και τρομοκράτες να φοβούνται, που επιτίθενται συνεχώς στην αστυνομία. Όχι εδώ βέβαια, στα Εξάρχεια. Εδώ είμαστε οικογενειάρχες με παιδιά». Η ομάδα ΔΙΑΣ μας έκανε έλεγχο λες και ήμασταν ο Χρήστος Παππάς. Ξέρετε, ο εξαφανισμένος εδώ και μήνες υπαρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Αυτός που ακόμα να βρεθεί ντε, θυμάστε; Τέλος πάντων, εκεί υπήρχε και μια οικογένεια, πέντε άτομα συνολικά, τα δύο από αυτά ήταν οχτάχρονα παιδάκια. Τα μέλη της οικογένειας φορούσαν μάσκες, κρατούσαν και καφέδες στο χέρι, απ’ ότι άκουσα να λέει η γυναίκα στον αστυνομικό, είχαν στείλει και μήνυμα. Όλα τέλεια που λέτε, καμία παράβαση δεν υπήρχε, ή τουλάχιστον καμία παράβαση δεν είδαμε όσοι βρισκόμασταν εκεί. Η οικογένεια σταμάτησε δίπλα σε ένα παγκάκι, και τα παιδιά έπαιζαν. Δύο αστυνομικοί γυρνάνε το βλέμμα τους και τους κοιτάζουν. Τους ζήτησαν να φύγουν από την πλατεία, ενώ είχαν στείλει και μήνυμα, και μάσκες είχαν, και τον νόμο τηρούσαν. Η οικογένεια αρνούνταν να φύγει, και ο αστυνόμος ήταν πολύ προσβλητικός απέναντί τους. «Τώρα θα φύγετε, αλλιώς θα σας γράψουμε»,  επέμεινε ο ένας από τους δύο. «Μα δεν μπορείτε να μας γράψετε, δεν έχουμε κάνει κάτι. Έχουμε στείλει μήνυμα και φοράμε τις μάσκες μας», του απάντησε η γυναίκα. Τότε λοιπόν, ο ένας από τους δύο, της είπε: «Θα σας γράψουμε γιατί έτσι θέλουμε», και ταυτόχρονα έβγαλαν τα μπλοκάκια τους για να κόψουν τις κλήσεις. Καθώς η οικογένεια ρωτούσε τον λόγο, απάντησαν: «Γίνεται να μην ρωτάτε και να μην φέρνετε αντιρρήσεις; Το καλύτερο που είχατε να κάνετε ήταν να φύγετε κατευθείαν όταν σας το είπαμε. Σου εξήγησα γιατί σε γράφω. Γιατί έτσι θέλω. Τώρα, τα παράπονά σας στον Χαρδαλιά». Εγώ αντέδρασα σε όλο αυτό προφανώς, και τότε οι αστυνομικοί κατευθύνθηκαν προς τα εμένα. Ούτε τους έβρισα, ούτε τους χτύπησα. Και ξαφνικά, ένα πτυσσόμενο γκλοπ άνοιξε, και άρχισαν να με βαράνε. Εκείνη την στιγμή, από αστυνομικοί, έγιναν μπάτσοι, έγιναν γουρούνια. Όχι προστάτες της Δημοκρατίας, αλλά καπηλευτές της. Άρχισαν να με χτυπάνε με μανία, χωρίς να τους έχω κάνει κάτι. «Πονάω ρε μαλάκες, πονάω», τους φώναξα, δίχως αποτέλεσμα. Εδώ θα διαβάσετε τις μαρτυρίες αρκετών κατοίκων σχετικά με τα γεγονότα, όπως τα αποσπάσματα της γυναίκας που χρησιμοποίησα στην πρώτη παράγραφο.

Δείτε: «Μου είπε σε γράφω γιατί έτσι θέλω – Με έπιασαν τα κλάματα από το ξύλο στο παιδί»: Αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για την αστυνομική βία στη Ν. Σμύρνη

Ο λόγος που χρησιμοποιώ το πρώτο πρόσωπο στην αρχή, είναι διότι νιώθω σαν να έφαγε το ξύλο ένας φίλος μου, ο πατέρας μου, εγώ ο ίδιος. Νιώθω σαν να υπέστη η οικογένειά μου τον τραμπουκισμό από τους μπάτσους. Ειλικρινά, από πού να πρωτοξεκινήσω αναρωτιέμαι.

Εχθές το βράδυ, ο συνδικαλιστής αστυνομικός Σταύρος Μπαλάσκας, προέβει σε απίστευτες δηλώσεις στο κεντρικό δελτίο του Kontra Channel, τις οποίες πραγματικά αξίζει να παρακολουθήσετε, διότι ο δημοσιογράφος  Φοίβος Κλαυδιανός, προς τιμήν του, ξεσκέπασε τα ψέματα του ανεκδιήγητου Σ. Μπαλάσκα, που κάθε πρωί βγαίνει στα τηλεοπτικά πάνελ και προπαγανδίζει υπέρ της κυβέρνησης χουντικής έμπνευσης που έχουμε.

Το βίντεο:

Έφτασε μέχρι και να εμπαίζει τους πολίτες, προσπαθώντας να τους κάνει να αμφισβητήσουν όσα είδαν, αφού ρωτούσε: «Έχουμε πολίτες τραυματισμένους στο νοσοκομείο; Διότι έχουμε αστυνομικούς κύριε Κλαυδιανέ». 

  • Φυσικά δεν ξεχνάω τον βουλευτή της Ν.Δ Κωνσταντίνο Κυρανάκη που στις 08/03/2021, σε πρωινή εκπομπή του OPEN, έδωσε στην δημοσιότητα το ονοματεπώνυμο του παιδιού που χτυπήθηκε εχθές, και του πρόσαψε κατηγορίες όπως η συμμετοχή σε πορεία τήρησης του νόμου στην περίπτωση του Δ. Κουφοντίνα. Βέβαια εδώ τίθενται σοβαρά ερωτήματα, όπως: 
  1. Πως γνωρίζει ο κ. Κυρανάκης το ονοματεπώνυμο του παιδιού;  
  2. Αν του έδωσε κάποιος αυτά τα στοιχεία, με ποια ιδιότητα το έκανε;
  3. Ακόμη, ο κ. Κυρανάκης ανέφερε στο Mega σήμερα, πως έχει σχηματιστεί ήδη δικογραφία για αυτό το παιδί, από τις 07/03/2021. Ερωτώ λοιπόν ξανά, πως έχει ο κ. Κυρανάκης πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες;
  4. Και έστω πως έχει δικαίωμα να κρατάει αυτά τα στοιχεία, γιατί τα δημοσιοποιεί, και θεωρεί πως η συμμετοχή σε πορεία τήρησης του νόμου στην περίπτωση του Δ. Κουφοντίνα, είναι λόγος για να ξυλοκοπηθεί κάποιος βάναυσα; 
  • Στην περίπτωση του κ. Κυρανάκη, πρέπει να παρέμβει άμεσα εισαγγελέας, διότι μιλάμε για πρωτοφανή στοχοποίηση πολιτών, και το λεγόμενο φακέλωμα. 
  • Επίσης, θα πρέπει να σχολιάσουμε τις δηλώσεις της κυβερνητικού εκπροσώπου Αριστοτελίας Πελώνη, η οποία δήλωσε: «Η χώρα έχει μια κυβέρνηση που προσπαθεί, με τη συμπαράσταση των πολιτών, να βγάλει τη χώρα από μια πρωτοφανή υγειονομική κρίση με τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Έχει, όμως, δυστυχώς, μια αντιπολίτευση που επενδύει στην ένταση και στην όξυνση του πολιτικού και κοινωνικού κλίματος. Ο κ. Τσίπρας το έκανε με τον Δημήτρη Κουφοντίνα. Το επαναλαμβάνει και με τα γεγονότα στην πλατεία Νέας Σμύρνης – τα οποία ήδη διερευνώνται.

Εκεί όπου η νεολαία ΣΥ.ΡΙΖ.Α μοίραζε “αυθορμήτως”, ανάμεσα σε άλλα χυδαία τρικάκια και κάποια που στοχοποιούσαν τη σύζυγο του πρωθυπουργού (επισυνάπτεται φωτογραφία). Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού…Και δυστυχώς, ούτε συνετού, όπως απαιτεί η συγκυρία». Ωστόσο, η κ. Πελώνη καταγγέλλει ότι η νεολαία ΣΥ.ΡΙΖ.Α μοίραζε τρικάκια στην πλατεία Νέας Σμύρνης την ίδια μέρα, τα οποία “στοχοποιούσαν” τη σύζυγο του πρωθυπουργού. Φαίνεται λοιπόν πως η κυρία Πελώνη επενδύει συστηματικά, με εντολές της κυβέρνησης φυσικά, στην στοχοποίηση της αντιπολίτευσης, για θέματα τα οποία ευθύνεται μόνο η ίδια. Θα κάνω λοιπόν κάποιες τοποθετήσεις, και θα τα αφήσω στην κρίση του αναγνώστη. 

C:\Users\User\Desktop\6aa8685f31b44a73a3d999fe70cab0c8.jpg
  1. Τα ελληνικά ΜΜΕ συστηματικά δεν μας λέγανε για την υπέρκομψη Μαρέβα; Όχι από μόνα τους φυσικά, αυτός ο χαρακτηρισμός συγκαταλέγεται στα οφέλη της Λίστας Πέτσα.
  2. Είναι ένα τέτοιο τρικάκι λόγος ξυλοδαρμού των πολιτών; Διότι η κ. Πελώνη αναφέρθηκε στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α σε ένα θέμα στο οποίο θα έπρεπε να σχολιάσει την αστυνομική βία και καταστολή. Το μόνο λοιπόν που μπορώ να συμπεράνω απ’ όλο αυτό, είναι πως για άλλη μια φορά πετάνε το μπαλάκι στην εξέδρα, μπας και βλάψουν την αξιωματική αντιπολίτευση κάπως.
  • Στο ίδιο μήκος κύματος με την κ. Πελώνη, κινήθηκε και η υφυπουργός τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη. Σύμφωνα πάντα με την υφυπουργό τουρισμού, άτομα που βρισκόντουσαν εντός της πλατείας, μοίραζαν φυλλάδια που αναφερόντουσαν στην σύζυγο του πρωθυπουργού, κ. Μαρέβα Μητσοτάκη – Γκραμπόφσκι. Η υφυπουργός δεν ανέφερε επακριβώς τι έγραφαν τα φυλλάδια, και επομένως δεν μπορώ να ξέρω αν είναι τα ίδια τρικάκια στα οποία αναφέρθηκε η κ. Πελώνη, αν και προσωπικά αυτό πιστεύω. Με αυτόν τον τρόπο λοιπόν, η υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη υπεραμύνθηκε της αστυνομικής επέμβασης στην πλατεία Νέας Σμύρνης, και των εικόνων βίας που είδαμε όλοι στις οθόνες των τηλεοράσεων, αλλά και στα βίντεο που κατέκλυσαν το ίντερνετ.

Αυτό το κρεσέντο αστυνομικής καταστολής που βλέπουμε σχεδόν καθημερινά από τότε που έγινε κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, πρέπει να σταματήσει. Αρχικά, πρέπει ο ίδιος ο κόσμος να αναγνωρίσει το πρόβλημα που υπάρχει. Πριν είχαν ως καραμέλα τα Εξάρχεια με τους “αναρχικούς” και τους “μπαχαλάκηδες”. Όλοι λοιπόν οι κυρ Παντελήδες, έλεγαν: «Δεν μπορεί, κάτι θα έκαναν τα κωλοπαίδια και τα δέρνουν». Τώρα όμως ήρθαν και στις γειτονιές σας αγαπητοί κυρ Παντελήδες, και αν δεν μιλήσετε θα μπουν και στα σπίτια σας μέσα να σας βαράνε, όπως έκαναν και στην οικογένεια Ινδαρέ. Όπως πολύ εύστοχα διάβασα κάπου, αυτό δεν είναι lockdown τύπου Μαρτίου, είναι lockdown τύπου 21ης Απριλίου. Όσο πιο γρήγορα αντιληφθείτε πως αυτό το όργιο αστυνομικής βίας δεν είναι ούτε λογικό, ούτε επιτρεπτό, και πετάξετε από πάνω σας την ανόητη καραμέλα που τσουβαλιάζει και λέει «Όλοι ίδιοι είναι», ίσως και να βγάλουμε άκρη. Επειδή όμως πρέπει να μιλάμε με στοιχεία, παραθέτω δήλωση του Σταύρου Μπαλάσκα την 9η Ιουλίου του 2019 στο ΣΚΑΪ, δύο ημέρες μετά τις εκλογές.

Εδώ ο κ. Μπαλάσκας, μας λέει: «Η ψυχολογία των αστυνομικών με την προηγούμενη κυβέρνηση ήταν στο χειρότερο σημείο. Υπήρχαν πάρα πολλοί στην προηγούμενη κυβέρνηση, οι οποίοι δεν συμπάθησαν τους αστυνομικούς, διότι είχαν βιώματα από τα παιδικά και τα φοιτητικά τους χρόνια με τους αστυνομικούς. Δεν περάσαμε καλά σαν αστυνομικούς και η ψυχολογία μας δεν ήταν καλή. Η προηγούμενη κυβέρνηση δεν στάθηκε δίπλα στους αστυνομικούς». Αν συνεχίσουν έτσι, σε λίγο θα φοβόμαστε να βγούμε από τα σπίτια μας, μην μας δείρουν οι πραιτωριανοί του Χρυσοχοΐδη και του Κούλη επειδή δεν προσκυνήσαμε την Μαρέβα, ή επειδή δεν υποστηρίζουμε την Νέα Δημοκρατία και τις ιδέες της. Έχουμε καθημερινά τα ΜΜΕ να ξεπλένουν κάθε ατόπημα της κυβέρνησης, κάτι που πήγαν να κάνουν με το συμβάν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, όταν μιλούσαν για “ενέδρα” τριάντα ατόμων στην αστυνομία. Το ίδιο θα κάνουν και την επόμενη φορά που θα συμβεί κάτι παρόμοιο. Η δική μου άποψη, είναι μία: Να κατέβει ο κόσμος σύσσωμος στους δρόμους ζητώντας να παραιτηθεί αμέσως αυτή η κυβέρνηση, και να πάει η χώρα σε εθνικές εκλογές. Ναι, εν μέσω πανδημίας. Αλλιώς, περιμένετε την αστυνομία να δείρει και τα δικά σας τα παιδιά. Να σπάσει των εγγόνων σας τα πλευρά, των παιδιών σας τα δόντια, κατατάσσοντάς τους ως δήθεν αναρχικούς και μπαχαλάκηδες. Αφήστε ένα μάτσο λέρες να λαδώνουν τα μεγάλα ΜΜΕ με τα δικά σας τα λεφτά, ώστε να ξεπλένουν κάθε ατόπημα που κάνουν τα αφεντικά τους, και άμα πείτε κάτι θα τρώτε και ξύλο. Μέχρι να σκάσει ο στρατός στον δρόμο. Όχι πως χρειάζεται, την δουλειά αυτοί κάνουν οι μπάτσοι πλέον. Δέρνουν ασύστολα κόσμο, φακελώνουν πολίτες και προσάπτουν κατηγορίες αβάσιμες και ανυπόστατες. Πιστεύω πως αυτό που λέω δεν είναι κάτι παράλογο, εκτός και αν σας αρέσουν όλες αυτές οι εικόνες. Ξυπνήστε, χανόμαστε. Σε λίγο η Δημοκρατία θα πεθάνει στον τόπο που γεννήθηκε. Περικλή, Κλεισθένη, τα βλέπετε τα χάλια μας; Ευελπιστώ πως όχι. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί